Αρχική ΣελίδαΧάρτης ΙστοτόπουΧρήσιμοι ΣύνδεσμοιNewsletterΑγγελίεςΕπικοινωνίαΦόρουμ
 
 
main
 
 
04 Μαι 2024
Είσοδος Χρήστη
Ανάκτηση Κωδικού
Δεν έχετε λογαριασμό;
Εγγραφή
lailias.gif
lailias.gif
oth_ktiria.gif
 
dhpethe3.jpg
banner_mouseio_fusikis_istorias.jpg

banner_mouseio_elias.jpg
 oasis.jpg

deyas.jpg
 weather_serres.jpg
Αρχική Σελίδα arrow Ανακοινώσεις Αντιδημαρχιών arrow Κοινωνικής Μέριμνας και Υγείας

Κοινωνικής Μέριμνας και Υγείας
Ξεκινά τη Δευτέρα 4 Απριλίου 2016 από το Δήμο Σερρών το επισιτιστικό πρόγραμμα. Εκτύπωση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ξεκινά τη Δευτέρα  4 Απριλίου 2016 από το Δήμο Σερρών το επισιτιστικό πρόγραμμα.

 index.jpgΗ   Δευτέρα 4 Απριλίου  2016 σηματοδοτεί την έναρξη υλοποίησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ), στο Δήμο Σερρών. Το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (Τ.Ε.Β.Α.) υποστηρίζει δράσεις που αφορούν αρχικά στη Διανομή Τροφίμων και Βασικής Υλικής Συνδρομής προς τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Οι δράσεις που θα υλοποιηθούν στο πλαίσιο του ΤΕΒΑ προάγουν την κοινωνική συνοχή και ως εκ τούτου συνεισφέρουν στον στόχο της εξάλειψης της φτώχειας και συγκεκριμένα στη μείωση του αριθμού των ατόμων που διατρέχουν κίνδυνο φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού. Το πρόγραμμα θα έχει διάρκεια μέχρι το τέλος του  2020.

Συγκεκριμένα στο Δήμο Σερρών,  οι ωφελούμενοι  ανέρχονται σε 3.917. Ωφελούμενοι είναι οι τελικοί δικαιούχοι του προγράμματος που είχαν  υποβάλει αίτηση μέσω της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης ( ΗΔΙΚΑ)  από 13 Ιουλίου - 26 Αυγούστου 2015 και έχουν εγκριθεί.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΙΑΝΟΜΩΝ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ

Η πρώτη διανομή ξεκινάει τη Δευτέρα 4/4/2016 και θα διαρκέσει τρεις  μέρες μέχρι την Τετάρτη  6/4/2016. Τα πρώτα προϊόντα θα είναι  φακές, φασόλια, μακαρόνια, ελαιόλαδο, μωρομάνδηλα για όσους έχουν βρέφη που έχουν γεννηθεί το 2013, 2014, 2015.

Για τους ωφελούμενους του Δήμου Σερρών η διανομή θα πραγματοποιηθεί στην εταιρία του κ. Στάθη Ταυλαρίδη,  3ο χλμ Εθνικής Οδού Σερρών - Νιγρίτας, τις ημέρες Δευτέρα  με Τετάρτη και ώρες 9:00π.μ.- 14:00μμ.

Για την αποφυγή ταλαιπωρίας των ωφελούμενων η διανομή θα γίνει με αλφαβητική προτεραιότητα.

 Με επίθετα από Α μέχρι και Ι     : Δευτέρα  4-4-2016

  Με επίθετα από Κ μέχρι και Ο   :Τρίτη     5-4-2016

  Με επίθετα από  Π μέχρι και Ω  :Τετάρτη  6-4-2016

Να τονιστεί πως για την παραλαβή των προϊόντων απαραίτητη είναι η προσκόμιση επίσημου έγγραφου στο όποιο αναφέρεται ο ΑΜΚΑ είτε του αιτούντα είτε οποιουδήποτε άλλου μέλους της εγκεκριμένης οικογένειας. Οι δικαιούχοι επίσης θα πρέπει να προσέρχονται  στο σημείο διανομής του φορέα υποστήριξης, με το δελτίο της  ταυτότητας και την έντυπη εγκεκριμένη αίτηση ΗΔΙΚΑ _ ΤΕΒΑ. Σε περίπτωση που ο ωφελούμενος αδυνατεί να προσέλθει στο σημείο Διανομής για λόγους υγείας, ηλικίας ή αναπηρίας τα προϊόντα τους μπορούν  να παραδίδονται  σε τρίτο πρόσωπο μόνο με την προσκόμιση  εξουσιοδότησης με βεβαίωση γνησίου υπογραφής.
 
ΔΤ για την Παγκόσμια Μέρα Νεφρού 10-3-16 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                            Σέρρες 10 Μαρτίου 2016     
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                  

ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
Γραφείο Τύπου
Κ. Καραμανλή 1 Σέρρες
τηλ . 23210/83612
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

10-3-16 nefro 1707.jpgΜε αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Νεφρού  η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Μέριμνας και Υγείας του Δήμου Σερρών, ο Ιατρικός  Σύλλογος Σερρών και η Μονάδα Χρόνιας Αιμοκάθαρσης ΜΕΝΤΙΑΛΥΖ διοργάνωσαν  εκδήλωση με θέμα «Χρόνια Νεφρική Νόσος: Ένας σιωπηλός κίνδυνος». Η εκδήλωση  πραγματοποιήθηκε  την  Τετάρτη  9/03/2016 και ώρα 7.00 μ.μ. στην αίθουσα της ΚΕΔΗΣ (ΔΕΠΚΑ ). Στην εκδήλωση μίλησαν οι Νεφρολόγοι  της Μονάδας Χρόνιας Αιμοκάθαρσης Μεντιαλύζ,  Θ.Πλιακογιάννης,  Α.Μιχαλόπουλος, Μ. Μπάλιου

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση του κοινού για την Χρόνια Νεφρική Νόσο που  αποτελεί σήμερα παγκοσμίως ένα μείζον πρόβλημα δημόσιας υγείας καθώς και για τους τρόπους πρόληψης και αντιμετώπισης.10-3-16 nefro 1677.jpg

Η χρόνια Νεφρική Νόσος αφορά το 10% του πληθυσμού, δεν εμφανίζει ιδιαίτερα συμπτώματα, και μπορεί να οδηγήσει στην πλήρη καταστροφή των νεφρών και στην αιμοκάθαρση, αλλά και να επιδεινώσει διάφορες άλλες παθήσεις. Προκαλείται από διάφορα αίτια, συχνότερα από το σακχαρώδη διαβήτη και την υπέρταση. Η διάγνωσή της είναι απλή, και είναι δυνατό να προληφθεί η εξέλιξή της, αν η νόσος γίνει αντιληπτή στα αρχικά στάδια.  Η πρόληψη είναι ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισής της.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης, η Αντιδήμαρχος  Κοινωνικής Μέριμνας και Υγείας κ. Σταυρούλα Αρβανίτη Αγιαννίδου, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Καθαριότητας Παντελής Χράπας, ο Αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Σερρών κ. Καλλινικίδης και ο Πρόεδρος της Εταιρείας ΜΕΝΤΙΑΛΥΖ Δημήτρης Δημητριάδης.

10-3-16 nefro 1714.jpg
 
ΠΛΗΡΩΜΗ ΠΡΟΝΟΙΑΚΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ ΔΙΜΗΝΟΥ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ - ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                               Σέρρες   09 Μαρτίου 2016           
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                     
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
Δ/ΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝ. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
ΥΓΕΙΑΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
KΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ                                                                                                                                                               
Ταχ.Δ/νση: Κ.Καραμανλή  36                          
Πληροφορίες: Μαρία Καλίγκα                                                       
Τηλέφωνο: 2321350566
Fax: 2321350552
Mail : Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

  agiannidou.jpg

Aπό την Δ/νση Κοινωνικής  Προστασίας Υγείας Παιδείας και Πολιτισμού , Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής και Προγραμμάτων του Δήμου Σερρών,  ανακοινώνεται ότι,  τα προνοιακά επιδόματα  θα καταβληθούν σε όλους τους δικαιούχους, την Παρασκευή  11-03-2016.

Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ

                                                ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ  ΑΡΒΑΝΙΤΗ - ΑΓΙΑΝΝΙΔΟΥ





Τελευταία ανανέωση (09.03.16)  
ΔΤ TO ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΣ 24-2-16 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                            Σέρρες 24 Φεβρουαρίου 2016 
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                   

ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
Γραφείο Τύπου
Κ. Καραμανλή 1 Σέρρες
τηλ . 23210/83612
  
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΕΤΡΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ-ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΕΡΡΩΝ:
TO ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ
ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΣΕΡΡΩΝ 
ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΣ


24-2-16 dsc05653.jpgΗ συμβολή του Κοινωνικού Φαρμακείου του Δήμου Σερρών σε δομές και συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη από το κοινωνικό αγαθό που είναι το φάρμακο, ήταν το θέμα της συνέντευξης  τύπου που  πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 24-2-2016, στο χώρο του κοινωνικού φαρμακείου του Δήμου Σερρών, (Δημ. Σπυρίδη 13-Σέρρες ).

Στη συνέντευξη συμμετείχαν  ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας και Υγείας  Σταυρούλα Αρβανίτη-Αγιανίδου, ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Σερρών Αργύρης Ρόντσης, ο Διευθυντής του Καταστήματος Κράτησης Νιγρίτας  Θανάσης Σταυρόπουλος, η υπεύθυνη του κοινωνικού φαρμακείου του Θεαγένειου Καίτη Κοντοπούλου,  και η Διευθύντρια του πολυιατρείου  Θεσσαλονίκης Γιατροί του Κόσμου Δημήτρης Μισιρλής.

Ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης  τόνισε ότι το Κοινωνικό Φαρμακείο συμπλήρωσε 4 χρόνια σημαντικής προσφοράς στους συνανθρώπους μας. Ευχαρίστησε τον Πρόεδρο  Αργύρη  Ρόντση και τα μέλη του Φαρμακευτικού Συλλόγου Σερρών τονίζοντας ότι χωρίς την πολύτιμη συνεργασία τους δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει το Κοινωνικό Φαρμακείο.

Συνεχάρη την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Μέριμνας και Υγείας Σταυρούλα Αρ24-2-16 dsc05652.jpgβανίτη-Αγιαννίδου για την οργάνωση και λειτουργία του Κοινωνικού Φαρμακείου, χαρακτηρίζοντάς την, «ψυχή» του Κοινωνικού Φαρμακείου και ευχαρίστησε τους  εκπροσώπους των παριστάμενων φορέων για την συνεργασία τους με το Κοινωνικό Φαρμακείο για να προσφέρουν φάρμακα σε συνανθρώπους μας.

Κάλεσε τους πολίτες να προσφέρουν τα φάρμακα που δεν έχουν λήξει  και δεν χρησιμοποιούν στο Κοινωνικό Φαρμακείο, για να δοθούν σε συνανθρώπους μας που τα χρειάζονται.

Διαβεβαίωσε τους πολίτες και τους εκπροσώπους των φορέων που συμμετείχαν στη συνέντευξη ότι το κοινωνικό φαρμακείο θα συνεχίσει την λειτουργία του, προσφέροντας δωρεάν το πολύτιμο κοινωνικό αγαθό, το φάρμακο, σε όσους το στερούνται.

Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Σερρών Σταυρούλα Αρβανίτη-Αγιαννίδου, αναφέρθηκε στη δράση του Κοινωνικού Φαρμακείου, λέγοντας ότι η προσφορά του κοινωνικού φαρμακείου του Δήμου Σερρών είναι πολύ σημαντική, αφού εκτός από τη δωρεάν διανομή σε 300 περίπου ανά μήνα ανήμπορους συμπολίτες μας, το κοινωνικό φαρμακείο πρόσφερε απλόχερα σημαντική ποσότητα φαρμάκων και σε  ιδρύματα του Νομού μας, όπως στη Κωστοπούλειο Στέγη, στο ΚΑΦΚΑ Νιγρίτας, στο Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Ατόμων  με Αναπηρία (ΚΑΑΜΕΑ), στο ΚΕΠΕΠ Σιδηροκάστρου , σε άπορους κρατούμενους του καταστήματος κράτησης Νιγρίτας.

Το κοινωνικό φαρμακείο επίσης, έστειλε φάρμακα  στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, στους κατοίκους των απομακρυσμένων νησιών μας Ληψοί και Αγαθονήσι, στους Σύριους πρόσφυγες, στους πλημμυροπαθείς Σέρβους, στους Παλαιστίνιους, στη οργάνωση Γιατροί Χωρίς Σύνορα, κ.α.

Ενώ ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου, αναφέρθηκε στην άριστη συνεργασία Δήμου και Φαρμακευτικού Συλλόγου, και ευχαρίστησε τους ανώνυμους πολίτες οι οποίοι δε δίστασαν να προσφέρουν τον οβολό τους, προκειμένου να αγοραστούν φάρμακα για τον Παλαιστινιακό λαό.

Τόνισε επίσης ότι το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Σερρών αποτελεί την καλύτερη δομή σε όλη την Ελλάδα.

Οι εκπρόσωποι των φορέων που ήταν στη συνέντευξη,  ευχαρίστησαν τον Δήμο Σερρών και τον Φαρμακευτικό Σύλλογο για την συνεισφορά τους, η οποία τους βοήθησε να επιτελέσουν το κοινωνικό τους σκοπό.

Συγκεκριμένα ο Διευθυντής του Καταστήματος Νιγρίτας δήλωσε ότι τα φάρμακα που απαιτούνται για την κάλυψη των αναγκών των κρατουμένων παρέχονται  σχεδόν αποκλειστικά από το Κοινωνικό Φαρμακείου του Δήμου Σερρών.

Από το Γραφείο Τύπου

     

   
 
Εκδήλωση με θέμα:«Αντιμέτωποι με τη βία κατά των γυναικών» Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                     Σέρρες 12 Φεβρουαρίου 2016
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ

ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
Γραφείο Τύπου
Κ. Καραμανλή 1 Σέρρες
τηλ . 2321350112


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δήμος Σερρών και Φαρμακευτικός Σύλλογος
Εκδήλωση με θέμα:«Αντιμέτωποι με τη βία κατά των γυναικών»

12-2-16 agiani.jpgΤο ΚέντροΣυμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίαςτου Δήμου Σερρών με την Αντιδήμαρχο Σερρών κ. Αγιανίδου σε συνεργασία με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Σερρών πραγματοποίησαν εκδήλωση στις 7 Φεβρουαρίου 2016, στην αίθουσα της ΚΕΔΗΣ με θέμα «Αντιμέτωποι με τη βία κατά των γυναικών».

Στην σύντομη ομιλία της η Αντιδήμαρχος Σερρών κ. Σταυρούλα Αγιανίδου αναφέρθηκε στην πλούσια δράση και συνεργασία του Κέντρου με το Φαρμακευτικό Σύλλογο Σερρών «ο οποίος με ιδιαίτερη κοινωνική ευαισθησία στέκεται πάντα αρωγός στις προσπάθειες για την ευμάρεια των συμπολιτών μας» είπε η Αντιδήμαρχος.

Το κοινό που παρακολούθησε την εκδήλωση είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει ενδιαφέρουσες ιδέες και πληροφορίες, μέσα από τη βιωματική άσκηση που συμμετείχαν.

Από το Γραφείο Τύπου

12-2-16 agiann.jpg12-2-16 agian.jpg
 
 
ΔΤ για ΦΩΤΕΙΝΕΣ ΜΕΡΕΣ 2015 1-12-15
Δωρεάν διανομή ακτινιδίων στους κατόχους της Κάρτας Αλληλεγγύης 30-11-15
ΦΩΤΕΙΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ 2015
25-11-15 Δ.Τ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
 
Αναζήτηση
android1.gif
 musicfestival2016.jpg
 serres100x.jpg
 aporimata.jpg
 antidhmarxies.jpg
 21111b.jpg
 tilefonikos_katalogos4.jpg
 electronic_services2.gif
 electronic_services_guide2.gif
 banner_diavgeia.png
 wifi4.jpg
apofaseis.jpg




 kadoi.jpg
20dimotiko.jpg
 ehealth.jpg
 teba_copy.jpg
 enclose.gif
 easy_copy.jpg
 
ksg6.jpg
 eco_festival.jpg
 musicfestival2.jpg
 kdbm.gif
 epix2015_copy.jpg
 docpie.jpg
 life_learning.jpg
 
 
 
Developed by OTS S.A.
   ©Copyright 2008 Δήμος Σερρών